Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
Ledenblad Denken & Doen
nr 1, februari 2019

In de nieuwe editie van ons ledenblad kunt u lezen waar de vrolijke narcisjes op uw vensterbank of in de balkonbak worden klaargestoomd voor de bloei. Natuurlijk is er aandacht voor de komende verkiezingen en informatie over de mogelijkheden voor vrouwen om actief mee te doen in de politiek. Nog steeds is politiek vooral een mannenaangelegenheid. Voormalig commissaris der Koningin Karla Peijs vertelt over haar veelzijdige carrière. Ze is een warm pleitbezorger voor Europa; de Brexit is haar een doorn in het oog. Afdelingen doen verslag van hun activiteiten, en het Algemeen Bestuur vraagt de leden mee te denken over de toekomst van onze vereniging via een enquête.

De Boekenweek met het bekende gedicht ‘De Moeder, de Vrouw’ komt aan bod, zo ook Internationale Vrouwendag, en u ziet een fraaie foto uit 1913 waarop demonstrerende vrouwen te zien zijn. Zij maakten zich sterk voor het Vrouwenkiesrecht en aan hen hebben wij te danken dat we onze stem ‘mogen’ uitbrengen!

Daarnaast zijn er als altijd de columns en de rubrieken ‘Waard om te weten’; uitgaanstips, ledenreizen, recent verschenen boeken, en een gezellige puzzel waarmee u een mooi boek kunt winnen.

Kortom: opnieuw een bijzonder lezenswaardig ledenblad met voor elk wat wils.

Lees dat blad, het is echt de moeite waard!

Vraag een proefexemplaar aan bij het Centraal Bureau in Amersfoort: .

De volgende editie van Denken & Doen verschijnt in de week van 11 april 2019.