Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
Ledenblad Denken & Doen
nr 2, april 2019
  • Ledenblad Denken & Doen - nr. 2 april / mei 2019

Op de cover van de nieuwe editie van ons ledenblad ziet u een vrolijke foto van onze koninklijke familie, en in de inhoud is te lezen waar het gezin de verjaardag viert van koning Willem-Alexander: in Amersfoort, de thuisbasis van onze vereniging.

De voorzitter filosofeert over Lentekriebels die de bloeiende natuur veroorzaakt, een voorjaarsgevoel dat ons allen nieuwe energie geeft.

We besteden verder aandacht aan de viering dit jaar van honderd jaar algemeen kiesrecht, vooral waar het vrouwenkiesrecht betreft. Nog steeds is politiek vooral een mannenaangelegenheid, maar ‘politiek is te belangrijk om aan mannen over te laten’, zoals de betreurde oud-minister Els Borst eens opmerkte.

Herdenking van de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog blijft altijd nodig. De verhalen moeten we blijven vertellen en doorgeven. Kamervoorzitter Khadija Arib schreef op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei een indrukwekkende tekst, met ‘In vrijheid kiezen’ - het jaarthema van het Comité - als uitgangspunt. U leest enkele citaten hieruit, zo ook een verslag van de lezing die journalist en auteur Ad van Liempt hield voor afdeling Doetinchem.

Ook in deze editie: belangrijk verenigingsnieuws, cijfers en jaarverslagen over 2018, en een vooruitblik op de jaarlijkse Ledenraad.

Daarnaast zijn er als altijd de columns en de rubrieken ‘Waard om te weten’; uitgaanstips, recent verschenen boeken, en deze keer zijn er extra kansen om een boek te winnen en vrijkaarten voor een bloemenfestival.

Kortom: opnieuw een bijzonder lezenswaardig ledenblad met voor elk wat wils.

Lees dat blad, het is echt de moeite waard!

Vraag een proefexemplaar aan bij het Centraal Bureau in Amersfoort: .

De volgende editie van Denken & Doen verschijnt in de week van 18 juni 2019.